Szombatblog

A Szombat - zsidó politikai és kulturális folyóirat blogja

Friss topikok



Őket olvassuk

Judapest

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

ágoston vilmos (1) álhír (1) államszocializmus (1) antiszemitizmus (8) ariel toaff (1) auschwitz (1) az ördög vigyorgott a lángokból (1) bence györgy (1) bíró zoltán (1) bitter brunó (1) bojkott (1) budapest (1) budapesti zsidó hitközség (1) bzsh (1) chabad (1) cigányság (2) cionizmus (1) csurka istván (1) elvis costello (1) erdély (5) erdélyi zsidóság (1) esterházy jános (2) faludy (1) fasiszta (1) fidel castro (1) foci (1) franka tibor (1) garai andrás júda (1) gáza (18) haláltábor (1) hanuka (3) havanna (1) heisler andrás (1) hellókarácsony (3) hering józsef (1) heti válasz (1) hippi (1) hírszerző (1) hitközségek szövetsége (1) holokauszt (3) holokauszt emléknap (2) holokauszt tagadás (1) hungarizmus (1) identitás (1) interjú (2) internet (2) irodalom (4) izrael (30) izraeli hadsereg (1) jobbik (2) jobboldal (1) johnny rotten (1) john lydon (1) judapest (1) kereszt (1) kertész imre (1) kolozsvár (1) komlós aladár (1) koncert (1) kossuth rádió (1) kuba (1) lágermikulás (1) lapbemutató (2) libanon (1) lovas istván (1) magyarország (1) magyarországi zsidó (1) magyar hírlap (2) magyar nemzet (1) maszorti (1) mazsihisz (6) médiafika (5) megváltó (1) morvai (1) moszkva (1) náci (1) neofasiszta (1) neológ (1) neológia (1) népszabadság (1) nobel díj (1) obama (2) oroszország (1) ortodox (1) p.i.l. (1) palesztin (4) pályázat (1) politika (2) pszichoanalízis (1) púrim (1) radnóti zoltán (1) reform (1) rendszerváltás (1) seszták ágnes (1) sex pistols (1) siratófal (1) spiró györgy (1) szélsőjobboldal (11) szeptember 11 terrortámadás (1) színház (1) sznobizmus (1) szőcs zoltán (1) tel aviv (1) tgm (3) tüntetés (2) új élet (1) ünnepek (1) updike (1) vallás (1) véres húsvét (1) vészkorszak (1) világháború (1) zene (1) zoltai gusztáv (1) zsidó (4) zsidónegyed (1) zsidótörvények (1) zsidó felmenők (1) Címkefelhő

2009.01.17. 12:16 Szombatblog

Morvai újratöltve

Címkék: morvai palesztin szélsőjobboldal gáza

Morvai Krisztina, az ELTE Állam és Jogtudományi Karának oktatója, korábban az ENSZ nőügyi szervezetében eltöltött négy éve alatt feltehetőleg heves anticionista propaganda célpontja lehetett s így „megvilágosult”, vagy talán a mandátuma meghosszabbításával kapcsolatos pozícióküzdelemben szerzett sebeit kompenzálja heves Izrael-ellenességgel és antiszemitizmussal. Mint a Wikipedia róla szóló szócikke írja (melynek gyaníthatóan ő a szerzője): „az Izraelben élő arab nők embertelen életkörülményeiről végzett vizsgálatokat”.
 
Afeletti dühében, hogy szocialista kormány nem hosszabbította meg New York-i mandátumát, mindenesetre 2005-ben lecsatlakozott a szélsőjobbhoz, melynek azóta egyik legismertebb figurája.

Morvai Krisztina a gázai harcok ürügyén levelet írt a budapesti izraeli nagykövetnek. A barikad.hu szélsőjobboldali, antiszemita hírportálon megjelent írásban a Hamasz-propaganda és a magyar szélsőjobb uszító stílusa keveredik a dagályos stílben előadott emberjogi frazeológiával.

Az antiszemitizmus.hu írása és Benkő Balázs Morvai Krisztinának írt válaszlevele itt olvasható.

(Fotó: Hírszerző)

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szombatfolyoirat.blog.hu/api/trackback/id/tr36883333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panyi.szabolcs 2009.01.17. 13:38:21

Ha jól emlékszem, volt, amikor az Auchan-t akarta bojkottálni...

NovákAttila 2009.01.17. 13:55:19

@Panyi Szabolcs: van újabb is. Tegnap az izraeli kormányt és a hadsereg vezetőit jelentette fel:
www.barikad.hu/node/22588

NovákAttila 2009.01.17. 14:54:28

Az iráni ajatollah golyót kért az izraeli külügyminiszternek

"Valahányszor meglátom ennek a nőnek a képét, azt kívánom, hogy bárcsak valaki golyót eresztene belé" - jelentette ki Ahmad Dzsannati ajatollah. Az iszlám vallási méltóság a pénteki ima alkalmával beszélt arról, hogy szeretné, ha valaki megölné Cipi Livnit.

kozminauta 2009.01.17. 20:47:51

Született egy megállapodás hogy ellenőrizhető, illetve felszámolható lesz a gyilokcsempészet Gázába.

Az Izraeli kormány talán ezekben az órákban bejelenti az egyoldalú tűzszünetet - a konfliktus során folyamatosan mondotta volt, hogy a Hamasszal nem áll szóba, nincs mit megbeszélnie vele -

Ez a jelenlegi konfliktusra nagy jó indulattal is 'ál-válasz' - nak tűnik, azt nem oldja meg, legfeljebb hosszabb időre elnyújtja. A katonák bent maradnak ami másképpen veszélyes - - mintha folyamatosan lőnének, és a többi fronton sem lehet politikailag elérni, hogy ne az legyen, ami van.

béke fegyverkezés mészárlás béke fegyverkezés

- különösen hatnak így egymás mellé leírva ezek a szavak

Michi 2009.01.17. 23:51:48

Tragédia az egész,- úgy, ahogy van! De talán átlátnak és túllátnak az emberek Morvai Krisztinán, és valódi szándékain...- reménykedjünk!
Benkő Balázs levele profi! A baj csak az, hogy nem vagyok biztos benne: ez a nő egyáltalán érti az ilyen szintű intellektualitással megfogalmazott szövegeket... hogy képes értelmezni ezeket a mondatokat...Csak ne beszélne, mint magyar politikus, ne járatna le engem, mint magyar állampolgárt azzal, amit nyilatkozik, és hogy mindenki előtt hangoztatja nemzeti hovatartozását. Mert ha bármilyen szinten összekapcsol bárki bennünket, és általánosítva párhuzamot von, - akárcsak gondolatban is, - nekem szégyellnem kell magam! Szemlesütve kell járnom a világ, a nemzetek, Izrael és Isten előtt! Az ilyen emberek, nyilatkozatok, vélemények miatt szégyellem, hogy magyar állampolgár vagyok!

vitalis (törölt) 2009.01.18. 08:48:42

Morvai Krisztina kezeletlen elmebeteg, a skizofrénia egy meglehetősen gyakori válfajában szenved, ami a jogi tébolyban nyilvánul meg, ezért a sok zagyvaság a levelében. Kár volt bezárni a Lipótot...

wwan · http://wwanblogja.blogspot.com/ 2009.01.18. 10:57:20

Krisztina a magyar Jaszin sejk?....

Nekünk ennyi jutott?


Meg a többi ideológiai "nehéztüzérség":

B.ZS. a zsurnaliszta, H. lóránt lelkész, ha a lélek szó nem lenne disszonáns az ő esetében, vagy a többi? Az elbcsájtott Duna TV-s, a hídfoglaló gépészmérnök, meg a tankvezető elszánt nyugdíjas?

Most azt várjuk, hogy egy Kertész Imre kaliberű személyiségnek fel kellene emelnie a szavát ezek elen?
Vicc.

Önkénteseket kell toborozni, akik vállalják a blamázst, hogy ezen a szinten tevékenykedjenek, de mit lehet tenni, ez a feladat, ezt is el kell végezni valakinek.

Én annyit tudok tenni, hogy szolgálati napszemüveget biztosítok az önfeláldozóknak, a blama csökkentésére.

HaKohen 2009.01.18. 14:21:49

Hát, nem tudom, hogy érdemes-e ennyi energiát M.K.-ra pazarolni. Az ő féktelen, önkorlátozás nélküli és fröcsögő gyűlölethullámai valóban egy patologikus személyiséget feltételeznek. Akik pedig élvezettel olvassák szövegeit ("Na most jól megaszonta!"), azok nem hinném, hogy képesek, illetve hajlandók lennének agyukba engedni, mondjuk, Benkő Balázs racionális érveit.
Ráadásul abban sem vagyok biztos, hogy nem azért ír (mármint M.K.) ennyi baromságot, hogy minél többet foglalkozzanak vele. És hátha megragad valami belőlük a tájékozatlanabbakban.

NovákAttila 2009.01.18. 16:04:54

@HaKohen: ő vezeti majd a Jobbik EP-listáját. Ilyen szempontból pedig nem mindegy, miket mond, nyilatkozik, állást foglal.

NovákAttila 2009.01.18. 18:18:45

Egy másik jogász, Valki László véleménye az izraeli önvédelem jogosságáról:
www.zoom.hu/kulfold/jogos-az-izraeli-onvedelem-36940.html

HaKohen 2009.01.18. 19:05:41

@NovákAttila: Tényleg nem mindegy. De agyon nem lehet ütni. Márpedig akkor ugyanezeket mondja, nyilatkozza, ugyanígy foglal állást. Akkor is, ha folyton füstölgünk miatta.
Nem biztos, hogy igazam van, de vannak hasonló figurák, akik - részben - annak köszönhetik népszerűségüket, és esetleg egy EP képviselőséget, hogy folyton velük foglalkoznak/foglalkozunk.
Azért képzeld el, hogy M.K. a Jobbik listája éléről - ne adj' Isten - bejut az EP-be. És ott elkezdi mondani az általunk ismert szövegeit. Háááát...?!

panyi.szabolcs 2009.01.20. 22:50:53

@NovákAttila: Azért vicces, hogy hol bojkottálja a párt az EP-választást (2004), hol pedig elsőként pörög rá...
süti beállítások módosítása