Szombatblog

A Szombat - zsidó politikai és kulturális folyóirat blogja

Friss topikok



Őket olvassuk

Judapest

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

ágoston vilmos (1) álhír (1) államszocializmus (1) antiszemitizmus (8) ariel toaff (1) auschwitz (1) az ördög vigyorgott a lángokból (1) bence györgy (1) bíró zoltán (1) bitter brunó (1) bojkott (1) budapest (1) budapesti zsidó hitközség (1) bzsh (1) chabad (1) cigányság (2) cionizmus (1) csurka istván (1) elvis costello (1) erdély (5) erdélyi zsidóság (1) esterházy jános (2) faludy (1) fasiszta (1) fidel castro (1) foci (1) franka tibor (1) garai andrás júda (1) gáza (18) haláltábor (1) hanuka (3) havanna (1) heisler andrás (1) hellókarácsony (3) hering józsef (1) heti válasz (1) hippi (1) hírszerző (1) hitközségek szövetsége (1) holokauszt (3) holokauszt emléknap (2) holokauszt tagadás (1) hungarizmus (1) identitás (1) interjú (2) internet (2) irodalom (4) izrael (30) izraeli hadsereg (1) jobbik (2) jobboldal (1) johnny rotten (1) john lydon (1) judapest (1) kereszt (1) kertész imre (1) kolozsvár (1) komlós aladár (1) koncert (1) kossuth rádió (1) kuba (1) lágermikulás (1) lapbemutató (2) libanon (1) lovas istván (1) magyarország (1) magyarországi zsidó (1) magyar hírlap (2) magyar nemzet (1) maszorti (1) mazsihisz (6) médiafika (5) megváltó (1) morvai (1) moszkva (1) náci (1) neofasiszta (1) neológ (1) neológia (1) népszabadság (1) nobel díj (1) obama (2) oroszország (1) ortodox (1) p.i.l. (1) palesztin (4) pályázat (1) politika (2) pszichoanalízis (1) púrim (1) radnóti zoltán (1) reform (1) rendszerváltás (1) seszták ágnes (1) sex pistols (1) siratófal (1) spiró györgy (1) szélsőjobboldal (11) szeptember 11 terrortámadás (1) színház (1) sznobizmus (1) szőcs zoltán (1) tel aviv (1) tgm (3) tüntetés (2) új élet (1) ünnepek (1) updike (1) vallás (1) véres húsvét (1) vészkorszak (1) világháború (1) zene (1) zoltai gusztáv (1) zsidó (4) zsidónegyed (1) zsidótörvények (1) zsidó felmenők (1) Címkefelhő

2008.12.18. 20:20 NovákAttila

Gárdátlanul-megoldatlanul

Címkék: szélsőjobboldal

Óriási vihart kavar immár évek óta – keletkezése óta a Magyar Gárda. Célkitűzéseik közé tartozik az, hogy a magyar nemzet „önvédelmét” lássa el. Ebben az egész Gárda-mizériában, melynek utolsó állomásaként (bár elsőfokon), de feloszlatta a bíróság a szervezetet, a következő momentumok figyelhetők meg: Egyrészt a Magyar Gárda külső megjelenésében, retorikájában roppantul emlékeztet a nyilas mozgalomra. Ruházatuk, vezényszavaik nem véletlenül keltenek ilyen áthallásokat, mondhatni ez a céljuk. Nem tudják, de teszik, kevesen pedig még tudják is, de elrejtik ezt a tudást a nagyérdemű előtt. Pedig érthető, hogy miről is van szó.

Novák Attila: Gárdátlanul-megoldatlanul

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szombatfolyoirat.blog.hu/api/trackback/id/tr28830422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freehckr 2008.12.18. 21:16:22

"Egyrészt a Magyar Gárda külső megjelenésében, retorikájában roppantul emlékeztet a nyilas mozgalomra. Ruházatuk, vezényszavaik nem véletlenül keltenek ilyen áthallásokat, mondhatni ez a céljuk."

LOL! :D Akkor most gondolom csupa újdonságot fogok nektek idézni. Kulturálódjatok egy kicsit, az sosem árt. Végül is magyarok vagytok, vagy mi a fene... :)

Kalotaszegi népviselet:

www.szomszedvarak.hu/images/000_kalota_nepviselet_05.jpg

A bal oldali szőke hajú srác nem túl "árjás" szerintetek? :) Akkor kalotaszegi népviselet újra:

mek.niif.hu/02700/02789/html/img/201.jpg

Brrrr... de "félelemkeltő" az a "nyilas" bácsi ott elől. :D Ajánlanám figyelmetekbe a képen látható fehér színű vászoninget, az ingen a fekete "mejjrevalót", és a fekete nadrágot.

Kalotaszegi legényes, ripityom de csuhajja:

www.youtube.com/watch?v=Crxfj6AZHXw

Ezek a "nyilasok" biztosan így melegítenek a rendőrök(nek látszó azonosító nélküli tárgyak) elleni "utcai harcokra". :)

Kalotaszegi legényes újra:

www.youtube.com/watch?v=aGhZPeoowmc

Nem tudom srácom, de úgy érzem valami nincs rendben veletek. Valami nagyon nincs rendben a fejetekben (lelketekben?).

Askeladden (törölt) 2008.12.19. 08:39:00

A fasizmus mint a szabadság kellemetlen mellékhatása

www.hirszerzo.hu/cikk.a_fasizmus_mint_a_szabadsag_kellemetlen_mellekhatasa.91303.html

Ez van.

Mi lenne ha tiltás helyett inkább figyelnék őket és perelnék a jogsértő megnyilvánulásaikat?

Állományjavító 2008.12.22. 09:29:02

Freehckr,

te vagy a kétszázadik, akinek valószínűleg hiába magyaráznám el, hogy a szimbolikus kommunikáció nem független a teljes jelentési környezettől, azaz a fasces az amerikai szenátus emelvénye fölött nem ugyanazt jelenti, mint Rómában egy masírozó fasiszta csürhe kezében, ekképp a kalotaszegi ezaz a maga helyén önmaga, míg radikális jobboldali politikai tüntetések közegében egyenruhaként, árpádsávval (amely a maga történelmizászlós közegében mást jelent, mint így) abban a jelentéskörben mozog, amit megcélozni szándékozott, és így teljesen megalapozott és szemiológiailag kifogástalan a nyilas reminiszcenciaként való értelmezése.

Az viszont igaz, hogy a demokratikus nemzeti közösségnek nem szabadna analógiákkal beérni a szélsőjobb (szívesen megmagyarázom, ha kifogásolod a szóhasználatot) militáns egyenruhás csoportok és párthadseregek (szívesen megmagyarázom a biztonsági őrök és a pártmilíciák közti különbséget is) kártételeinek felmutatásakor, hanem ennek a konkrét helyzetnek és ennek a konkrét kártételnek a megvilágítására kellene kísérletet tennie.

[freehckr] 2008.12.23. 00:16:18

Állományjavító,
tehát akkor azt állítod, hogy amennyiben az én szüleim az MSZMP-re asszociálnak az MSZP-vel kapcsolatban a 2006 őszi "sajnálatos események" után, amikor is rendőr gúnyába öltöztetett, ámde máig azonosítatlan személyek félholtra verték az EU egyik tagállamának fővárosában előre bejelentett politikai gyűlésen résztvevő polgárokat, akkor tulajdonképpen van okuk a "félelemre", mert ugye "kicseréltük a kicserélendőt". :) Mert ugye egészen másként néz ki amikor a baloldali hatalom regnálása alatt szétvernek egy előre bejelentett politikai gyűlést a britek, és egészen más egy olyan Kelet-európai EU tagállamban ugyanez a "szétverés", ahol az elmúlt hat évtizedben egy egészen másfajta "baloldal" volt hatalmon?! Igazad van, vihették volna a polgárokat az Andrássy 60-ba is, tehát még örülhetnek, hogy ennyivel megúszták...

De igazad van, ne érjük be "analógiákkal"... :)

Egyébként nem kívánom, hogy "megmagyarázd" a "szóhasználatodat"... nekem ne mentegetőzz. :)

Állományjavító 2008.12.23. 07:26:07

Tisztelt szüleid fontos, ám nem elégésges műveletet végeztek el az általad vázolt asszociációval, amennyiben a rendőröket rendőrként ismerték fel. Természetesen minden közhatalmi erőszakszervezeti tevékenység bizonyos fokig hasonlít egymásra (sőt, kiterjesztőleg, a világ minen dolga analóg kapcsolatba álítható), a feladat azonban az, hogy a bennünk kényszerűen felmerülő asszociációkat a helyzet szempontjából objektíve lényeges mozzanatokra redukáljuk, különben ha mondjuk cicát látnánk tigrismód közeledni, a kétségkívül alapos asszociáció nyomán összetojnánk magunkat a félelemtől és felmásznánk a fára... Ugyanez áll az alkotmányos közhatalomnak a rendbontókkal (a Debil és egyebek közzétett rádióforgalmazásából, illetve a Fidesz-nagygygűlés szervezési helye és módja ismeretében nyilvánvalóan szándékosan) összekeveredett jelenlévőkkel szembeni túlkapásokkal terhelt fellépése, illetve a toalitárius hatalmak rendelkezésére álló eszköztár bevetése között. Jól ismert, hogy demokratikusnak tekintett rendőri erők Olaszországtól Svájcon át Amerikáig jóval hjatározottabb brutalitással is képesek rendbontóként azonosított tüntetők ellen fellépni, jól ismert az autójukra poroltóval támadót agyonlőtt olasz rendőr felmentő ítélete, a svájci vizihalottak stb., tehát megállapítható, hogy a túlkapó brutalitás tisztelt szüleid asszociációs mezejének érthető terheltsége ellenére nem hozható relevánsan összefüggésbe az adott kormány színezetével.

Míg ellenben árpádsávos szélsőjobb radikális militáns csoportok egyenruhás ágálása a társadalom egyes szármzási csoportjai ellen bizony pontosan az, ami, és ezzel kapcsolaban a fekete alapú egyenruha-árpádsáv kombináció viselése a részben ismert, részben megjósolható, mert releváns analógiák isemretében nyilas referenciájú, sugallatú, ugyanakkor, akárcsak a cica kontra tigris esetében, nyilvánvalóan nem ugyanaz a velük szembeni helyes reakció, mint azzal a szélsőjobb militáns országvesztő csürhével szemben, amelyre vsielkedésükkel és szimbólumkészletükkel referálnak.

A magyarázat ígérete és mentegetőzés összekeverése nem vall reflektált nyelvhasználatra, érdemes e ponton is tovább tájékozódnod.
süti beállítások módosítása