Szombatblog

A Szombat - zsidó politikai és kulturális folyóirat blogja

Friss topikok



Őket olvassuk

Judapest

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

ágoston vilmos (1) álhír (1) államszocializmus (1) antiszemitizmus (8) ariel toaff (1) auschwitz (1) az ördög vigyorgott a lángokból (1) bence györgy (1) bíró zoltán (1) bitter brunó (1) bojkott (1) budapest (1) budapesti zsidó hitközség (1) bzsh (1) chabad (1) cigányság (2) cionizmus (1) csurka istván (1) elvis costello (1) erdély (5) erdélyi zsidóság (1) esterházy jános (2) faludy (1) fasiszta (1) fidel castro (1) foci (1) franka tibor (1) garai andrás júda (1) gáza (18) haláltábor (1) hanuka (3) havanna (1) heisler andrás (1) hellókarácsony (3) hering józsef (1) heti válasz (1) hippi (1) hírszerző (1) hitközségek szövetsége (1) holokauszt (3) holokauszt emléknap (2) holokauszt tagadás (1) hungarizmus (1) identitás (1) interjú (2) internet (2) irodalom (4) izrael (30) izraeli hadsereg (1) jobbik (2) jobboldal (1) johnny rotten (1) john lydon (1) judapest (1) kereszt (1) kertész imre (1) kolozsvár (1) komlós aladár (1) koncert (1) kossuth rádió (1) kuba (1) lágermikulás (1) lapbemutató (2) libanon (1) lovas istván (1) magyarország (1) magyarországi zsidó (1) magyar hírlap (2) magyar nemzet (1) maszorti (1) mazsihisz (6) médiafika (5) megváltó (1) morvai (1) moszkva (1) náci (1) neofasiszta (1) neológ (1) neológia (1) népszabadság (1) nobel díj (1) obama (2) oroszország (1) ortodox (1) p.i.l. (1) palesztin (4) pályázat (1) politika (2) pszichoanalízis (1) púrim (1) radnóti zoltán (1) reform (1) rendszerváltás (1) seszták ágnes (1) sex pistols (1) siratófal (1) spiró györgy (1) szélsőjobboldal (11) szeptember 11 terrortámadás (1) színház (1) sznobizmus (1) szőcs zoltán (1) tel aviv (1) tgm (3) tüntetés (2) új élet (1) ünnepek (1) updike (1) vallás (1) véres húsvét (1) vészkorszak (1) világháború (1) zene (1) zoltai gusztáv (1) zsidó (4) zsidónegyed (1) zsidótörvények (1) zsidó felmenők (1) Címkefelhő

2009.01.06. 11:39 GadóJános

Hogyan harcolnak Gázában?

Címkék: izrael gáza

A média beszámolói a gázai harcokról túlnyomó részben politikai és spekulatív jellegűek. (Kinek az érdeke a háború, meddig tart, mit mond az Európai Unió, stb.) Az alábbiakban egy tűzközeli beszámoló olvasható.

Hétfőn az izraeli hadsereg mintegy 80-100 Hamasz fegyverest ölt meg, további százat ejtett foglyul és vitt el kihallgatásra Izraelbe.

A csapások ellenére a Hamasz ellenállása erősödött: aknavetőkkel, mesterlövészekkel, robbanóövet viselő fegyveresekkel, valamint aláaknázott házakkal próbálják feltartóztatni az előrenyomuló izraelieket. Katonai források számos olyan esetről tudósítanak, amikor öngyilkos robbantók próbálták az izraeli katonákat megközelíteni, de a detonációra már nem maradt idejük. Egy öngyilkosjelöltet sikerült elfogni. A Hamasz folyamatosan próbálkozik az izraeli katonák elrablásával is.

Éjszaka a Hamasz fegyveresek ellenállása annyira felerősödött, hogy a nehéztüzérséget is be kellett vetni. A terrorszervezet vezérei illegalitásba húzódtak, de nem veszítették el a kapcsolatot a harcolókkal – ez világosan érezhető.

A hadsereg egyik célja Gázaváros körülzárása, de csak lépésről lépésre tudnak előrehaladni az aláaknázott, csapdákkal, lesből támadó fegyveresekkel nehezített terepen. Az elfoglalt területet át kell kutatni, aknátlanítani, a felderített fegyver- és lőszerraktárakat meg kell semmisíteni. Szerencsére az esetek jelentős részében nem vaktában haladnak: a hírszerzés pontosan megjelöli a kiiktatandó célpontot. Az információkat az elfogott hamaszosok, néha a polgári lakosság, az esetek nagy részében pedig a Hamaszt utáló és revansra szomjazó Fatah-káderek adják. (Sejthető, hogy az Izraellel folytatott harcok után belső palesztin leszámolás következik majd.)

Eközben a légierő folyamatosan támadja a Hamasz központi épületeit és bázisait, valamint az ún. Philadelphia folyosót, ami nem más, mint az egyiptomi határ alatt húzódó alagútrendszer. Mindennek ellenére a Hamasz kilövő bázisai nagyrészt épen maradtak, ha nem is olyan jó már az utánpótlás. Gázaváros fegyverraktárai még nagyobbrészt érintetlenek, s ott mindenféle rakéta található bőven. Így a harcok idején vélhetőleg folyamatosan hullanak majd a rakéták Izraelre, mivel a Hamasz számára ez a végső bizonyítéka annak, hogy dacolnak az izraeliekkel. A katonai vezetés nem is reméli, hogy teljes mértékben ki tudja ezeket iktatni, csak a katonai infrastruktúra gerincét próbálja megtörni.

A harcok sűrűje még csak most következik: ha behatolnak a sűrűn lakott területekre, az izraelieknek aláaknázott, asszonyokkal és gyerekekkel telezsúfolt épületek közt kell majd harcolniuk, a Hamasz pedig feltehetőleg alig várja, hogy valahol egy (általuk aláaknázott) ház ráomoljon 30-40 polgári lakosra. Akkor aztán – a szolgálatkész nyugati média segítségével – azonnal szétkürtölik a tömeggyilkosság vádját, s a „haladó” közvélemény mindent elkövet, hogy lefogja Izrael kezét.

Ebben a helyzetben a katonai vezetés nem mer semmiféle jóslásba bocsátkozni a harcok befejezéséről. Lehet, hogy napok, de lehet, hogy még hetek vannak hátra. Ez persze nemcsak katonai kérdés. Az izraeli diplomácia napról napra erősödő nemzetközi nyomásra számíthat, amely a hadműveletek befejezésére próbálja rábírni az országot.

(forrás: Ynetnews.com, Jpost.com, FAZ.de, Szombat)

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szombatfolyoirat.blog.hu/api/trackback/id/tr59861127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

web.spiderwoman 2009.01.07. 13:37:12

mit mond az Európai Unió:

"We constantly and very loudly apologize... Instead of turning our backs to the accusers, as there is nothing to apologize for, and nobody to apologize to, we swear again and again that it is not our fault... Isn't it long overdue to respond to all these and all future accusations, reproaches, suspicions, slanders and denunciations by simply folding our arms and loudly, clearly, coldly and calmly answer with the only argument that is understandable and accessible to this public: "Go to Hell!"?
(Jabotinsky)

GadóJános 2009.01.07. 15:31:16

Kulcsfontosságú szöveg, amíg a végére nem értem, azt hittem, a mostani harcok idején jelent meg valamelyik zsidó website-on. Utánanéztem, 1911-ben írta Zsabotinszki. A zsidó államot utolérte a zsidó sors...

web.spiderwoman 2009.01.07. 17:45:43

Bizony.

...és mennyire igaz. Nem kell elnézést kérni azért ha valaki megvédi magát, a Hamaszt le kell fegyverezni, egyszer és mindenkorra elvenni az arabok kedvét a hamaszozástól, hezbollahozástól, alkaidázástól. Éljenek a palesztinok békességben (Zsabotinszki egyébként szeretett volna békében élni az arabokkal Izraelben ;)) és akkor a kutya nem bántja őket. A világ észrevehetné, hogy nem a palesztinokat/libanoniakat akarja Izrael szétlőni, legyilkolni, hanem a radikális iszlamista agyamenteket, akiknek véleményem szerint mindegy is, hogy kit gyilkolnak éppen (akár más arabokat is, kérésre belinkelek rengeteg példát erre, de messze nem kell menni => Mumbai...). Ha sikerülne az álmuk, akkor keresnének a zsidók helyett más ellenség(képe)t és azt gyűlölnék.
Szóval nem kell elnézést kérni MEGINT, úgysem tesz semmit senki max a szájuk jár. Az meg így-is úgy-is jár. Le kell őket söpörni, utána pedig meggyőzni a maradékot, hogy éljen békében.
A háborúban elvesztett területek meg elvesztek, nem csak nekik, hanem MINDEN országnak, aki területet veszít háború során. Jól néznénk ki ha mindenki megindulna rakétákkal a valamikori határai felé, mondjuk Európában.

A tüntetőknek meg javaslom ezt is plakátra tenni:
www.saveachildsheart.org/

(The Children brought to Israel are treated at the Wolfson Medical Center in Holon and hosted at the Children’s home in nearby Azur...
...
40% of the children who underwent cardiac surgery are from Africa; 49% from the Palestinian Authority, Jordan & Iraq; )

Köszönik szépen!!

Ani Ani 2009.01.08. 00:12:00

Hol és mikor megyünk tüntetni?

GadóJános 2009.01.08. 01:05:23

@Ani Ani: Szervezzünk tüntetést a január 15-én csütörtökön 18 órára Palesztin
nagykövetség (1025. Cseppkő u. 71.) elé a terrorista erőszak ellen, az
izraeli önvédelem mellett!!!!

Ezt írja a felhívás szerzője, M. Gábor, de ha jól értem, ez még csak felhívás és nem eldöntött dolog.

Ani Ani 2009.01.08. 01:29:46

Ha lesz belőle valami, reklámot neki!!! Minél előbb!

Én ott leszek.

web.spiderwoman 2009.01.08. 08:44:50

Na, tessék, emlegetett szamár hezbollah vérszemet kapott.
Nem szoktam szélsőségesen fogalmazni, de remélem Izrael kitart a nyomás ellenére és nem áll meg mielőtt az összes terrorista a helyére kerül.

NovákAttila 2009.01.08. 09:26:22

@GadóJános: a PH-t nem kellene összemosni a Hamasszal, merthogy a Hamasz volt az, amely 2007 nyarán kiebrudalta Gázából a mérsékeltebb arab erőket.

Ani Ani 2009.01.08. 09:31:48

Tegnap este épp azon gondolkodtam, mit léphet ezek után Irán..., s pont ezt vártam, de ne engem kövezzetek meg érte.
Érdekes, pont akkor kellett kilőniük az első rakétáikat, mikor a béke híre szárnyra kapott...
Ja, kinek is nem célja/érdeke a béke?

kozminauta 2009.01.08. 18:42:53

Az ENSZnek mától joga van lőni Izraelt, ha az önvédelmi logikát követjük...

Slomo 2009.01.09. 09:21:57

IZRAELI HÍRLEVÉL
Israeli Newsletter • אל ר שֹ י מ רת  ג א
Szerkeszti: Halmos László
makojeruzsalem@gmail.com
SKYPE: halmos.laszlo
2009. január 7, szerda reggel
A friss információk az izraeli televízió- és rádióállomásoktól, valamint a héber nyelvű
sajtóból származnak
A Gázai övezetben, a Hamasz fegyveres terroristái ellen indított hadjárat tizenkettedik napján
Az izraeli kormány ma reggel dönt a katonai akció folytatásáról vagy a tűzszünetről
A keddi nap drámája: a Hamasz egy, az ENSZ által fenntartott iskolából támadta az izraeli
erőket – a viszonzott tűz 42 személyt ölt meg, köztük gyerekeket ¤ Izrael ENSZ-nagykövete
panaszt nyújt be, miután a terrorszervezet a nemzetközi intézményt használja támaszpontként
A Hamasz túszként tartja Gáza város lakosságát: senkit nem enged délebbre, a harcoktól
kevésbé érintett területekre távozni
A Cáhál, az izraeli hadsereg a szárazföldi hadművelet kezdete óta hat halottat vesztett – a
kórházakban hatvan sebesült katonát kezelnek
Humanitárius folyosó: az eddiginél bővebb ellátást juttatnak izraeli területen át a Gázai övezet
másfélmilliós lakosságának
— ♦ —
Szerdán reggel Jeruzsálemben összeült az
izraeli kabinet, hogy döntsön a Hamasz
fegyveresei ellen kezdeményezett katonai akció
elmélyítéséről, illetve a számos tényező, így a
Mubarrak egyiptomi elnök által kedden javasolt
tűzszünet elfogadásáról.
A reggel 9 órai jelentések szerint Ehud Olmert
miniszterelnök és Ehud Barak honvédelmi
miniszter a belbiztonsági szolgálat és a hírszerzés
vezetőitől tájékozódik, hogy a közel két
hete tartó „Öntött ólom” hadművelet mennyire
közeledik a kitűzött célok eléréséhez.
A keddről szerdára virradó éjjel csendes volt,
de szerda reggel 9 óra előtt Grad rakéták
csapódtak be Asdod város környékén.
Sebesülés nem történt.
Kedden újabb izraeli várost, a Gázától mintegy
40 km-re fekvő Gedéra város központját érte
rakéta-találat. Az ország déli, a Gázai övezetből
érkező rakéták lőtávolába eső városokban és
falvakban ma sem lesz tanítás.
Félmillió túsz a Hamasz kezében
Az alapvető élelmiszerek, gyógyszerek és a
villanyerőműveket tápláló gázolaj folyamatosan
érkezik a Gázai övezetbe az izraeli
átjárókon keresztül, ám a lakosság ebből
keveset lát: értesülések szerint a Hamasz
fegyveresei megdézsmálják a szállítmányokat,
az övezetben folyó harcok miatt pedig a fő
országutakon akadozik a közlekedés. A fegyveresek
megakadályozzák, hogy a hadműveleti
területekről a polgári lakosság a délebbi, a
harcoktól megkímélt területekre távozzon.
A hírközlés azonban zavartalanul folyik: sok
gázai polgár mobiltelefonján panaszkodik a
Hamasz önkényeskedéseire,
A Hamasz-hadurak a pincében bújkálnak
Az izraeli hadvezetés számára egyre egyértelműbb,
hogy a Hamasznak nincs összehangolt
stratégiája, mivel a szervezet fegyveres
egységei egymástól függetlenül, vaktában
támadják az izraeli páncélosokat.
1
Az izraeli hírszerzés megfigyelés alatt tartja
számos ismert Hamasz-vezető mobil-telefonját.
Más gázai polgárok izraeli ismerőseiket, illetve
rádió- és televíziós állomások telefonszámait
hívják.
A megfigyelésekből világosan kiderül, hogy a
Hamasz hadurai bunkerekben húzzák meg
magukat, többen közülük a Sifa kórház,
alagsorában. (Ez a legnagyobb kórház a Gázaiövezetben.)
A közszolgáltatások szünetelnek: a hivatalnokok
nem jelennek meg munkahelyükön.
Az izraeli hadsereg lezárta a Gázai övezet
tengeri kikötőjét, ugyanígy az egyetlen repülőterét
is, mert ezeket a múltban a Hamasz
fegyver-utánpótlás szállítására használta. A
külföldről és Izraelből érkező polgári
küldemények az izraeli területről a Gázai
övezetbe vezető határ-átjárókon bonyolódnak,
ahol a harcok megindulása előtt is és azóta is
kamionok tucatjai szállítják naponta az
élelmiszert, gyógyszert és gázolajat.
A Hamasz önkényeskedése és a területen folyó
harcok miatt azonban a lakosság így is súlyos
nélkülözéseknek van kitéve. Izrael ezért
hozzájárult egy rendszeres időszakonként megnyitandó
„humanitárius folyosó” létrehozásához,
ahol az izraeli hadsereg a maga részéről
nem hajt végre harci cselekményeket, a
szállítás biztonsága érdekében.
Az erről szóló határozatot Ehud Olmert
miniszterelnök közölte kedden késő este.
HOH – Hitachdut Oléj Hungária
A Magyarországról bevándoroltak képviselete
Országos központ:
Tel Aviv, Ibn Gvirol u. 76. I. emelet
Telefon: 03-6916115,
03-6917121
FAX: 03-6967049
Iskolaépületből támadtak a fegyveresek
Kedden délután a Hamasz fegyveresei egy
iskolaépületből aknagránátokkal támadták az
izraeli hadsereg tankjait. A tankok viszonozták
a tüzet, aminek következtében az épületben
súlyos károk keletkeztek.
Az izraeli hadvezetésnek tudomása volt az
ENSZ palesztinai menekülteket támogató szervezete,
az UNWRA által fenntartott iskoláról.
Korábbi, felderítő repülők által készített felvételek
tanúsága szerint a terrorszervezet
régebben is intézett rakétatámadásokat az
épületből izraeli terület ellen.
Az iskolában a tűzharc idején nem volt tanítás,
de a Hamasz az otthonaikat elhagyni kényszerült
családokat telepített az épületbe. A
találatot kapott iskolaépületből palesztin jelentés
szerint 42, az ENSZ jelentése szerint 30
halálos áldozat holttestét szállították el.
Mubarrak egyiptomi elnök kezdeményezése
Hoszni Mubarrak egyiptomi elnök kedden este
a Vörös tenger partján fekvő Sarm el-Sejk
üdülőhelyen vendége, Nicolas Sarkozy francia
elnök jelenlétében javaslatot terjesztett elő
rövid tűzszünet életbe léptetésére: eszerint a
tűzszünet végeztével Izrael és a Hamasz megállapodást
kötne a harci cselekmények leállításáról,
az átjárók megnyitásáról és a Gázai
övezetbe irányuló „partizán” fegyverszállítások
leállításáról, nemzetközi felügyelettel.
Condoleezza Rice, az Egyesült Államok
külügyminisztere (még néhány napig) elégedett
ségét fejezte ki az egyiptomi elnök kezdeményezése
felett.
Unti Ildikó
רות אונטי
052 – 350 7613
+972 – 52 – 350 7613
Dipl. trainer for the transformation
of the body & the soul
A test és a szellem diplomás gyógyítója
2
Keddre virradó éjjel: saját erőit támadta a
Goláni – négy halott
Tragikus tévedés áldozata lett négy izraeli
katona. Hétfőn, késő este rövid idő alatt kétszer
fordult elő, hogy tankból aknagránátot lőttek ki
házakra, amelyekben gyanús mozgást figyeltek
meg.
Az egyik esetben a tankból éjjeli lézeres
látcsővel egy házat vettek célba, amelynek a
lapos tetején fegyveres személyek mozogtak. A
házba korábban egy izraeli gyalogos egység
menekült be a palesztin tüzelés elől.
Néhány katona felment a ház tetejére, hogy
körülnézzen és tájékozódjon: ezt észlelte a más
egységhez tartozó tank legénysége és tüzelt a
házra, amelyben a ledőlő falak maga alá
temettek több katonát.
A tragikus tévedés két tiszt és egy katona
életébe került. Többen megsebesültek, köztük a
gyalogos egység parancsnoka, Avi Peled
ezredes is, aki a kórházi kezelés után órák
múlva visszatért egységéhez.
Amiről az európai – és a magyar – hírközlés
hallgat
Kedden este az izraeli televízió második
csatornája aktuális és drámai dokumentumműsort
közvetített a Beér-Sévai Szoroka kórházból.
A Gázai-övezet 40 kilométeres távolságában,
mint azt a Hírlevelekben említettem, jelenleg
900,000 izraeli polgár él a meg-megújuló
rakétaeső és a szirénázások terrorjában.
E területen két nagy kórház található. Az egyik
a Szoroka kórház Beér Séván, a másik az annál
kisebb Barziláj kórház Askelonban.
A rakéta-fenyegetettség miatt a műtőket és a
szülészeteket, továbbá a nehezen mozgó és
súlyos betegeket a kórházak bombabiztos
alagsoraiba költöztették.
Mind a rakétatámadások sérültjeit, mind a gázai
fronton megsebesült katonákat ezekben a
kórházakban ápolják az éjjel-nappali szolgálatot
teljesítő, az alvást már csak hírből ismerő
sebészek, altatóorvosok, nővérek, technikusok.
A kórházakban szerdán reggel 60 katonasebesültet
kezeltek. De nem csak izraeli zsidók
és arabok fekszenek az ágyakon. A palesztin
sebesülteket is Beér Sévára szállítják a Gázai
övezet egyetlen nagy kórházából, a Sifa kórházból,
amely katasztrofális túlzsúfoltságtól,
gyógyszer- és kötszer-hiánytól szenved. A
Szoroka kórházban arab anyanyelvű beduin
orvosok és ápolók is dolgoznak.
Mióta az izraeli gyalogság felvette a tűzérintkezést
a Hamasz fegyvereseivel, több tucat
palesztin került fogságba, sokan közülük sebesülten.
Ők, akárcsak a sebesült izraeli katonák,
izraeli kórházakba kerülnek.
A dokumentumműsorban szivettépő jeleneteket
mutattak – a családok utólagos beleegyezésével
– arról a pillanatról, amikor egy, a sebesültet
látogató izraeli, illetve egy palesztin családot
értesítenek az orvosok és a mellettük lévő
pszichológus: a sebesültet sajnos nem sikerült
megmenteni.
Tanácsadás hitel- és adósságbehajtási
ügyekben
e-mail: gabischw@netvision.net.il
FAX: 03 – 5607773
Palesztin-magyar családok Gázában
A magyar hírközlés jelentése szerint három
olyan család él a gázai övezetben, ahol az egyik
házasfél magyar. Amennyire tudható, mindhárom
családban a feleség a magyar, a férj
palesztin.
Az asszonyok vetették fel a harcok közelsége
miatti kiköltözést, illetve a hazatelepülést
Magyarországra, ám a férjek nehezen határozzák
el magukat a család, a rokonok, no meg az
otthon elhagyásába és egy számukra bizonytalan
új egzisztencia alapítására.
3
Török ököl
Kedden Ankarában került volna sor a
Kosárlabda Európa Kupa mérkőzésre a helyi
Türk Telekom és az izraeli Bnéi Hásáron
csapatai között.
A mérkőzésre azonban nem került sor. A játék
kezdetén a sportstadionban összegyűlt közönség
előbb az öklét rázta, majd a “Halál Izraelre”
jelszót skandálta.
Néhány perc múlva a jelen lévő rendőrsorfalat
áttörve több százan a játéktérre tódultak,
ahonnan az izrali játékosokat az utolsó percben
mentették ki a lincselő tömeg elől.
A török sporttársak a jelek szerint hamar
elfejtették, milyen segítséget nyújtott Izrael a
Törökországot 1999 augusztusában sújtó földrengést
követő hetekben.
Az Izraellel szemben krónikus gyűlölelet tápláló,
iszlamista beállítottású Recep Tayyip
Erdogan török miniszterelnök a napokban
erősen elragadtatta magát, amikor a vezetése
alatt álló “Igazság és Fejlődés Pártja” parlamenti
képviselői előtt kijelentette: “Allah megbünteti
Izraelt”.
A török korményfő nem részletezte
információjának a forrását.
Reméljük azért, hogy a föld megnyugszik
Törökország és a Közel-Kelet alatt, ugyanígy a
török miniszterelnök és a sportkedvelők idegei
is.
83. Zsoltár (részlet)
Istenem, nem maradj csendben,
Ne hallgass, ne maradj tétlen, Istenem!
Hiszen háborognak ellenségeid,
Gyűlölőid fennen hordják fejüket.
Néped ellen titkon ármányt szőnek,
Tanácskoznak védettjeid ellen.
Gyertek – mondják – irtsuk ki ezt a népet,
Ne is emlékezzenek többé Izrael nevére!
Mert egyetértésben tanácskoznak,
Szövetséget kötnek Ellened
Edom lakói és az izmaeliták,
A moabiták és a hagriak,
Gébál, Ammon és Ámálék,
Filisztea, Tirosz lakóival.
Asszíria is hozzájuk csatlakozott,
Támasza lett Lót fiainak…
A Kol Jiszráél, az Izraeli Rádió magyar adása
az interneten, Ádám Ráchel szerkesztésében:
www.iba.org.il/reka/ → magyar feliratra
— ♦ —
ÉSZREVÉTELEITEKET, VÁLASZOTOKAT, VÉLEMÉNYETEKET
VÁROM A makojeruzsalem@gmail.com E-MAIL CÍMRE,
VAGY A 052-3260834 (+972 52-3260834) TELEFONRA
HA A HÍRLEVELET HASZNOSNAK TALÁLTÁTOK,
KÉRLEK BENNETEKET, KÜLDJÉTEK EL NEKEM
ROKONAITOK, BARÁTAITOK E-MAIL CÍMÉT IS!

GadóJános 2009.01.09. 12:11:17

Kedves Slomó, örülök, hogy hozzászóltál, arra kérlek, hozzászólásodat korlátozd az érdemi mondanivalóra, ne reklámozz más médiumokat, adósságbehajtó cégeket és hasonlókat.
Köszönöm.
süti beállítások módosítása